Onze beste 7 tips voor nooit meer uitgezakte krullen

Bij MAE krijgen wij vaak de vraag vanuit klanten hoe het komt dat krullen niet of maar even blijven zitten na het stylen van het haar met de Airstyler. Dat is natuurlijk erg vervelend en niet de bedoeling, maar er zijn genoeg tips die ervoor zorgen dat je krullen lang blijven zitten! Lees vooral verder om te beste tips te krijgen betreft het krullen van je haar zodat jij lang kan genieten van je gestylde kapsel!

Hoe zorg ik ervoor dat de krullen blijven zitten?

Hieronder leggen wij stapsgewijs uit hoe jij je krullen lang kan laten zitten, zodat er optimaal van kan genieten. Met deze 7 tips heb je nooit meer een bad hair day! 

Tip 1: Goede Voorzorg

Het belangrijkste is voordat dat jij begint met het stijlen en krullen van je haar, is dat je haar gewassen en schoon is. Zorg voor een goede shampoo en conditioner die het haar voedt en verzorgd, daarnaast is het belangrijk dat je een shampoo en conditioner gebruikt die pluizen verminderd en ontklit.

Daarna is het van belang dat je het haar goed uitkamt, uiteraard heeft iedereen wel een borstel thuis liggen, maar wist je daar erg veel verschil zit in wat voor soort borstel die je gebruikt? Wij als MAE zijn heel erg fan van de tangle teezer. Deze bostel is goed te gebruiken op nat zowel droog haar en ontklit je supermakkelijk. Ideaal als je het ons vraagt!

model met niet gestijld haar
model is haar aan het stijlen met airstyler PRO

Als je klaar bent met het uitkammen van je haar is het tijd om de mousse in te doen, bij MAE zijn we druk bezig met het ontwikkelen onze eigen Protection curl mousse < deze mousse is over enkele weken beschikbaar> voor nu raden wij om een sterkte mousse te kopen bij de dichtstbijzijnde supermarkt. Verdeel de mousse gelijkmatig door vochtig haar, van de wortels tot de punten. Kneed het haar voorzichtig voor extra volume en textuur. Gebruik de mousse voordat je je haar gaat krullen of stylen voor een langdurige fixatie en mooie vorm

Tip 2 Kies de juiste temperatuur

Het is essentieel om de temperatuur van de airstyler aan te passen aan je haartype voor optimale resultaten en om schade te voorkomen. Voor fijn en kwetsbaar haar is een lagere temperatuur (rond de 30-75°C) aanbevolen. Dit voorkomt oververhitting en minimaliseert het risico op beschadiging. Voor dikker en grover haar kun je een hogere temperatuur (rond de 75-100°C) gebruiken. Dik haar heeft meer warmte nodig om effectief te stylen, maar zorg ervoor dat je het niet overdrijft om te voorkomen dat je haar uitdroogt of beschadigd raakt. Het instellen van de juiste temperatuur beschermt je haar en zorgt ervoor dat je de beste stylingresultaten behaalt.

Tip 3 Werk in secties

Het verdelen van je haar in verschillende secties is een cruciale stap voor gelijkmatig gestyled haar. Begin met het opdelen van je haar in vier tot zes secties, afhankelijk van de dikte en lengte van je haar. Gebruik haarclips om de secties vast te zetten. Werk één sectie per keer door deze grondig te borstelen en vervolgens met de airstyler te behandelen. Deze methode zorgt ervoor dat elk deel van je haar dezelfde hoeveelheid warmte en aandacht krijgt, wat resulteert in een uniforme en professionele look. Hoewel deze aanpak iets meer tijd in beslag neemt, zorgt het voor een veel beter eindresultaat.

Tip 4 Hou altijd het haar 15-20 sec. vast voor een optimaal resultaat

Voor het beste stylingresultaat is het belangrijk om het haar 15 tot 20 seconden vast (niet langer) te houden met de airstyler. Dit zorgt ervoor dat de warmte goed kan doordringen en het haar de gewenste vorm kan aannemen. Te kort vasthouden kan resulteren in krullen die snel uitzakken, terwijl te lang vasthouden het haar kan beschadigen. Experimenteer met de tijdsduur om de perfecte balans te vinden voor jouw haartype en de gewenste krul.

Tip 5 Gebruik de juiste opzetstukken

De airstyler wordt geleverd met verschillende opzetstukken, elk ontworpen voor specifieke stylingbehoeften. Probeer de verschillende opzetstukken uit om te ontdekken welke het beste werkt voor jouw haartype en de gewenste krulstijl. Smalle opzetstukken zijn ideaal voor strakke, gedefinieerde krullen, terwijl bredere opzetstukken geschikt zijn voor losse, natuurlijke golven. Het gebruik van het juiste opzetstuk kan een groot verschil maken in het eindresultaat en helpt je om een veelzijdige en gepersonaliseerde look te creëren.

Tip 6 Laat de krullen afkoelen

Een cruciale stap in het stylingproces is het laten afkoelen van de krullen voordat je ze aanraakt of borstelt. Door de krullen volledig te laten afkoelen, zet de vorm zich beter vast en blijven de krullen langer behouden. Gebruik de coldshot-functie van je airstyler om het afkoelproces te versnellen. Dit helpt niet alleen om de vorm te fixeren, maar ook om de krullen meer glans en definitie te geven. Het overslaan van deze stap kan resulteren in slappe en snel uitvallende krullen.

Tip 7 Gebruik haarlak

Om je gestylede haar langer in model te houden, is het gebruik van haarlak aan te raden. Na het stylen kun je een lichte nevel van haarlak over je haar sprayen. Dit helpt om de krullen te fixeren en beschermt ze tegen vocht en andere omgevingsfactoren die je haar kunnen laten uitzakken. Kies voor een haarlak die bij je haartype past en zorg ervoor dat je deze gelijkmatig aanbrengt voor een langdurige en stevige hold.

Extra tips

  • Gebruik een fixerende spray voor en na het stylen
  • Pin de krullen vast terwijl ze afkoelen
  • Gebruik een zijden of satijnen kussensloop
  • Vermijd het aanraken van je haar
  • Gebruik droogshampoo
  • Bescherm je haar tegen vocht

Conclusie: Krullen die lang zitten met de MAE airstyler

Wij denken als je deze 7 tips goed toepast in je routine en uiteraard met gebruik van de MAE Airstyler je krullen goed en lang blijven zitten. Good luck! 🙂

Deel het met je vrienden

Inhoudsopgave